Resultats de la cerca frase exacta: 62

51. bodega
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 buc, el ventre de la nau. sentina, la part més baixa de la bodega. 2 En el sentit de botiga de vins, bodega és un castellanisme, pròp. un americanisme. taverna. També ho és en el sentit de celler o soterrani. celler. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
52. targeta vitícola
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Document virtual identificat per un codi numèric associat a una persona física o jurídica a la qual acredita davant del celler per a poder lliurar-li el raïm, amb destinació a vinificació, procedent de parcel·les inscrites en el Registre vitivinícola de Catalunya. [...]
53. rebost
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 celler(usat a València. Alc.) dipòsit. provisoria, indret, en certs establiments, destinat a guardar les provisions. 2 provisió. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
54. ventilar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 airejar. respirar(intr.), ventilar-se, un lloc clos, per alguna obertura. El celler respira per aquesta finestreta. 2 Fig. discutir. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
55. vi de finca qualificada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Vi inclòs dins d'una denominació d'origen protegida i produït en un territori determinat d'una extensió inferior a la del terme municipal, d'on resulten vins amb característiques qualitatives especials i que s'obté per un procés d'elaboració en celler que assegura la qualitat del raïm en la [...]
56. sommelier
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Treball
Persona experta en la degustació i el consum de vins, que s'ocupa de seleccionar els vins i, en general, d'elaborar la carta de vins i altres begudes del restaurant o de l'establiment on ofereix els seus serveis, de tenir cura de l'emmagatzematge i la conservació dels vins al celler i d'aconsellar [...]
57. sommelier
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Persona experta en la degustació i el consum de vins, que s'ocupa de seleccionar els vins i, en general, d'elaborar la carta de vins i altres begudes del restaurant o de l'establiment on ofereix els seus serveis, de tenir cura de l'emmagatzematge i la conservació dels vins al celler i d'aconsellar [...]
58. sommelier
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Lleure. Turisme
Persona experta en la degustació i el consum de vins, que s'ocupa de seleccionar els vins i, en general, d'elaborar la carta de vins i altres begudes del restaurant o de l'establiment on ofereix els seus serveis, de tenir cura de l'emmagatzematge i la conservació dels vins al celler i d'aconsellar [...]
59. soterrani
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
m. (≠ subterrani, adj.) cova cupo sitja(per a guardar gra, olives, etc.) celler(per al vi) cripta(d'una església) catacumbes, soterrani que serveix de cementiri, en certes esglésies. hipogeu, tomba subterrània. galeria, camí subterrani. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
60. humit
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 rellento rellentós. Aquest celler és molt rellent. humitós, lleugerament humit. romàtic, es diu d'una peça on, per l'excessiva humitat, les coses es floreixen i és malsà. somall, a mig assecar. Llonganissa somalla. Castanyes somalles. espurnejant, es diu dels ulls humits, plorosos. 2 Ésser [...]
Pàgines  6 / 7 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  Següent >>